5

&… Vicepresident VS breekt lans voor homohuwelijk

Ontslag door Twitter en Facebook ... Drie lelijkste plekken van Nederland ... Venus voor de zon ... Huidkanker-app ... Wildersfond voor Vluchtelingen &  InHolland wordt strenger

Meer nieuws van vandaag


Joe Biden breekt lans voor homohuwelijk – De Amerikaanse vicepresident Joe Biden heeft zijn steun uitgesproken voor het homohuwelijk. Hij voelt zich daarbij “op zijn gemak”, zei hij in een interview met het NBC-programma Meet the Press. Hij stelde verder dat hij het normaal vind dat echtparen van het zelfde geslacht dezelfde burgerrechten hebben als heteroseksuele paren. Biden is hiermee de hoogste regeringsfunctionaris in de VS die zo openlijk voor het homohuwelijk op komt. (Huffington Post/Meet the Press)

Werkgever volgt personeel op sociale media – Werknemers worden steeds vaker ontslagen vanwege uitlatingen die ze via sociale media doen. Ze schelden op Twitter of Facebook op hun werkgever of vertellen over leuke uitjes terwijl ze zogenaamd ziek thuis zitten. Bedrijven houden hun personeel goed in de gaten op internet en dat leidt tot een toenemend aantal conflicten, constateren juridisch dienstverlener Arag en advocatenkantoren. (AD)

De drie lelijkste plekken van Nederland – De Brinkmanpassage in Haarlem, het Centraal Station in Zoetermeer en het winkelcentrum Stokhorst in Enschede maken kans op de titel lelijkste plek van Nederland. Dat maakte de VPRO maandag bekend.
De lelijkste plek van Nederland is een verkiezing van het VPRO-programma De slag om Nederland. De afgelopen weken is duizenden keren gestemd op de genomineerden. Na de uitzending van maandagavond kunnen kijkers nog stemmen op de top 3. (Haarlems Dagblad)

Op 6 juni schuift Venus voor de zon – Sterrenwacht Sonnenborgh in Utrecht opent op woensdag 6 juni in alle vroegte de deuren, omdat rond 5.30 uur een zeer bijzondere gebeurtenis plaatsheeft aan de hemel. Vanaf dat moment schuift de planeet Venus namelijk voor de zon langs, een toestand die zich maar uiterst zelden voordoet. Pas in 2117 is weer een zogenoemde Venusovergang te zien, aldus de sterrenwacht.
Een Venusovergang is te vergelijken met een minizonsverduistering. Met een beschermende bril op is de zwarte ‘stip’ die Venus vormt duidelijk op de zon waar te nemen. (Volkskrant)

Huidkanker zelf ontdekken via app – De mobiele telefoon wordt steeds vaker een aanvulling op de dokter. Vanaf nu is het zelfs mogelijk om via een speciale app op je smartphone huidkanker op te sporen. Met de app ‘Huidmonitor’ kunnen mensen met een smartphone moedervlekken controleren op kwaadaardigheid door er een foto van te nemen en deze te vergelijken met voorbeeldfoto’s. ‘Dat is belangrijk want zo herken je op tijd een verdachte moedervlek die mogelijk kwaadaardig is’, aldus Stichting Melanoom op haar website. (Volkskrant)

Wildersfonds voor vluchtelingen – Hoogleraar Meindert Fennema heeft bij zijn afscheid aangekondigd dat hij een fonds gaat oprichten voor afgestudeerde vluchtelingen. Het fonds zal worden bekostigd met de royalties van het biografische boek Geert Wilders – Tovenaarsleerling, dat Fennema heeft geschreven, zo schrijft Het Parool. De hoogleraar politieke theorie aan de Universiteit van Amsterdam wilde het fonds in eerste instantie de Geert Wilders Moslima Award noemen. “Dat zou meteen de aandacht trekken. Uiteindelijk heb ik ervan afgezien. Het zou kandidaten kunnen afschrikken. Maar het belangrijkste bezwaar is dat Wilders waarschijnlijk meteen een rechtszaak zou beginnen”, aldus Fennema. (AT5)

InHolland wordt strenger voor studenten – Voor studenten die willen studeren bij Inholland is het gedaan met de vrijblijvendheid. Dat zegt collegevoorzitter Doekle Terpstra in een interview met NU.nl. “Ik wil af van het idee dat studeren en werken samengaan”, stelt hij. Op de opleidingen in de veelgeplaagde onderwijsinstelling zal geprobeerd worden via intakegesprekken een vorm van selectie vooraf te laten plaatsvinden. (NU.nl)

Geef een reactie

Laatste reacties (5)