13

Victoria Koblenko stript voor meer eerlijke kleding

Stoere Vrouwen verleidt kledingbranche voor betere arbeidsomstandigheden in naai ateliers 


Tientallen vrouwen gaan zondag letterlijk uit te kleren om kledingproducenten uit te dagen na te denken over het productieproces waarin kleding wordt gemaakt. Generaal Kirsten Oosterhuis van StoereVrouwen is initiatiefnemer van de actie. Ze hoopt te bereiken dat winkels meer eerlijke kleding gaan inkopen.

Ambassadrice van de StoereVrouwen-actie is actrice Victoria Koblenko. Ze ging alvast uit de kleren om meerdere dames te motiveren mee te doen aan de actie: 

“De macht is aan de consument. Wij moeten de producenten uitdagen om na te denken over het productieproces waarin kleding wordt gemaakt. Ik wil fashion dragen die onder eerlijke omstandigheden voor mens en milieu is geproduceerd. En daarom ga ik uit de kleren voor Fair Fashion!

De Strip for Fair Fashion shopmob vindt zondag plaats in Amsterdam en wordt mede georganiseerd door de Schone Kleren Campagne. 

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (13)