Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

[Video] Bos nu niet terug in Kamer

  •  
25-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bos_pw_300.jpg
PvdA-leider kiest voor campagnevoeren
Vice-premier Wouter Bos gaat de komende drie maanden niet voortijdig terug naar de Tweede Kamer. Dat heeft hij bekendgemaakt in Pauw & Witteman.
Door redactie Joop
Direct na het opstappen van de PvdA-bewindslieden uit het kabinet Balkenende-IV werd er druk gespeculeerd of Bos als partijleider terug zou keren in de Kamerfractie door het opstappen van een zittende parlementariër. Ook andere PvdA-ministers en -staatssecretarissen stonden drie jaar geleden op de kandidatenlijst van de partij en konden dus terug de Kamerbankjes in.
In Pauw & Witteman was Bos resoluut: voor de verkiezingen gaat hij nadrukkelijk niet de Kamer in. “Tot de verkiezingen gaat het kabinet toch geen belangrijke beslissingen meer nemen.”
Bos richt zich nadrukkelijk op de komende parlementsverkiezingen, die hij als lijsttrekker ingaat. Voor de PvdA-lijst is hij niet op zoek naar mensen die het zien als een springplank om minister of staatssecretaris te worden, maar echt naar “mensen die vier jaar lang als volksvertegenwoordiger aan de slag gaan.” Eberhart van der Laan gaf tijdens P&W al te kennen dat Bos op hem kan rekenen als Kamerlid.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.