73

[Video] Cohen gaat wel op de koffie bij Rutte, maar niet bij Wilders

PvdA-lijsttrekker begrijpt chagrijnige achterban, maar wil ze terugwinnen

PvdA-lijsttrekker Job Cohen begrijpt dat sommige kiezers ‘chagrijnig zijn op zijn partij’, maar hoopt ze te kunnen terugwinnen op 9 juni. Dat zei hij woensdag in Pauw & Witteman. Met al zijn concurrenten gaat hij koffie drinken, behalve met Geert Wilders.

Door redactie Joop

Cohen kreeg in Pauw & Witteman de vraag voorgelegd of hij begreep dat de generatie van Wouter Bos ‘chagrijnig is op de partij.’ Cohen: “Voor een deel begrijp ik daar ook wel iets van.” Hij zei te hopen die mensen te kunnen bereiken. 

Ik denk dat het in de allereerste plaats belangrijk is om je goed te realiseren waarom die mensen het vertrouwen in de Partij van de Arbeid hebben verloren. Die zijn voor een deel in de steek gelaten, dus is er alle reden om dat gevoel, en soms ook meer dan een gevoel, weg te nemen. En dat begint met de erkenning dat dat in een aantal gevallen niet goed is gegaan.

Cohen noemt ook een voorbeeld: “Je zal maar in een wijk wonen die totaal van kleur is veranderd. En als dan die partij langskomt en zegt: “Het valt wel mee, het is interessant en het geeft allemaal nieuwe inzichten”, dan laat je mensen in de steek. Zeker ook als in zo’n wijk criminaliteit en overlast is.” Dat vraagt volgens Cohen om erkenning van de problemen en enorm veel geld in die wijken steken. “En dat is dus bedoeld voor iedereen in die wijk!”

Cohen bevestigde in de uitzending dat hij een kop koffie had gedronken met GroenLinks-leider Femke Halsema. Ook Roemer (SP), Pechtold (D66) staan op zijn lijstje. Desgevraagd vond hij het ook prima om koffie te drinken met Balkenende (CDA) en Rutte (VVD), maar niet met Wilders (PVV). “Nou… Wilders, nee.”

Geef een reactie

Laatste reacties (73)