Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

[Video] 'Cohen geen man voor oppositie'

  •  
07-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
omslag-cohen-boek-300px.jpg
Wiegman en Logtenberg schreven kritisch boek over Job Cohen
Op de dag dat PvdA-lijsttrekker Job Cohen zijn verkiezingsprogramma presenteerde, verscheen ook een boek over hem: ‘Job Cohen, burgemeester van Nederland’.
Parool-journalist Marcel Wiegman schreef samen met Hugo Logtenberg het boek Job Cohen, burgemeester van Nederland , waarin het burgemeesterschap van Cohen wordt gereconstrueerd. Voor zijn eigen krant deed hij een video-interview , waarbij ingaat op enkele vragen over Cohen: Is hij nou een slapjanus of is hij de verlosser? En wordt het wat met Cohen de lijstrekker?
Vanavond komen beide auteurs ook aan het woord in Netwerk en Pauw & Witteman. Uit het boek komt onder meer naar voren dat Cohen ‘vijf jaar lang ruzie had’  met hoofdcommissaris Bernard Welten. 
Update 23:00 In Nova reageert Cohen op zijn vermeende slechte verhouding met Welten. Hij zegt zich niet helemaal in het geschetste beeld te herkennen. Voor de camera bladert hij door Het Parool van vandaag: op de voorpagina het stuk over zijn relatie met Welten, op pagina vijf een artikel dat de veiligheid in Amsterdam is toegenomen. Cohen benadrukte dat hij beleid belangrijker vindt dan de relatie tussen betrokkenen.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.