76

VIDEO Cohen: ‘Ik voorzie tweedeling in de maatschappij’

Job Cohen, Jack de Vries en Prem discussiëren in De Wereld draait door over de vraag of het aanstaande kabinet tot polarisatie zal leiden.

Het leidde tot een levendige discussie waarin, de sprekers niet tot elkaar kwamen.


Job Cohen zei bij De Wereld draait door dat hij vreest dat het aanstaande kabinet zal leiden tot een tweedeling in de maatschappij, net zoals het nu tot een tweedeling in het CDA leidt. 

Tafelheer Prem Radakishun ergerde Jack de Vries door het aanstaande kabinet Bruin 1 te noemen. De Vries vond dat hij daarmee net zo goed polariseerde. Prem antwoordde dat dat goed aangaf wat het probleem van deze tijd is: “Rechtse mensen mogen alles schreeuwen. Dan zeggen ze: vrijheid van meningsuiting. Maar zodra iemand iets tegen hun schreeuwt, dan is het: ho ho, doe politiek correct.”

Jack de Vries verweet ook Job Cohen dat de PvdA de polarisatie in de hand zou werken. Hij verwees daarbij naar het uitgelekte stuk over de gewenste oppositiestrategie. Cohen zei dat dat stuk geen status heeft en niet staat voor een gekozen richting. 

De Vries gelooft meer in de PVV mede-verantwoordelijk maken, dan in de partij in de oppositie verder te laten groeien. Daarop zei Cohen: doe dat dan ook en niet zo halfslachtig als nu.

Geef een reactie

Laatste reacties (76)