Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

[Video] De Grave: Rutte geen premier Paars-plus

  •  
06-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
FrankDeGrave-300px.jpg
VVD-prominent noemt drie geschikte kandidaten: Kroes, Opstelten en Verwaayen
VVD-prominent Frank de Grave vindt dat partijleider Mark Rutte geen premier moet worden van een Paars Plus-kabinet. Als VVD, PvdA, D66 en GroenLinks een coalitie vormen, zouden de politiek leiders van die partijen volgens De Grave in de Tweede Kamer moeten blijven zitten.
Bekijk de video in andere formaten. Hij zei dat maandagavond in het televisieprogramma Netwerk. De Grave noemde drie namen van premierskandidaten namens de VVD die geschikt zouden zijn voor de voorliggende combinatie: EU-commissaris Neelie Kroes, partijvoorzitter Ivo Opstelten (‘zou een hele goede kandidaat zijn’) en Ben Verwaayen (topman van Alcatel-Lucent). Zelf zegt hij die ambitie niet te hebben.
Ik heb het boek van de politiek helemaal uitgelezen. Voor mij is dat hoofdstuk gesloten.
Net als veel partijgenoten acht De Grave het ‘niet erg kansrijk’ dat er ook echt een Paars Plus-kabinet komt. Hij schat de kans daarop ‘minder dan 50%’ omdat er grote verschillen zijn tussen de partijen.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.