Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

[Video] Felix Rottenberg bij DWDD: Femke Halsema premier!

  •  
22-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
femke_dwdd_300.jpg
GroenLinks-leider: Alleen in regering als er ingrijpend hervormd wordt
Tafelheer Felix Rottenberg vertelde bij DWDD dat kiezers verlangen naar een premier als Femke Halsema. De GroenLinks-leider, die tegenover hem aan tafel zat, werd zichtbaar verlegen.
Vervolgens zette ze uiteen onder welke voorwaarden ze die functie wil bekleden. Het idee dat GroenLinks alleen aan een zuiver links kabinet kan deelnemen heeft de partij onder haar leiding laten varen. Voor Halsema is het cruciaal voor deelname dat zo’n kabinet bereid is tot ingrijpende hervormingen.
Halsema analyseert dat Wilders in tegenstelling tot wat hijzelf beweert helemaal niet wil regeren. De rechtsradicale leider sprak zich vandaag in De Telegraaf uit tegen verhoging van de AOW-leeftijd, daar wil hij onder geen voorwaarde mee akkoord gaan. “Daarmee sluit hij effectief alle politieke partijen behalve de SP buiten. Hij wil gewoon in de oppositie blijven,” aldus Halsema.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.