Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

[Video] Gonggrijp over onthulling oorlogsmisdaden door Wikileaks

  •  
08-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
rop_300.jpg
Nederlandse ex-hacker en oprichter van XS4ALL betrokken bij WikiLeaks.org, de website die de video lekte van de Amerikaanse helikopteraanval op journalisten in Irak
Nederlandse ex-hacker en oprichter van XS4ALL Rop Gonggrijp is nauw betrokken bij WikiLeaks.org, de website die afgelopen zondag een video lekte van een Amerikaanse helikopteraanval in Irak waarbij twaalf doden vielen, waaronder twee journalisten van Reuters. Wereldwijd werd geschokt gereageerd op de geweldadige video.
De website opereert deels vanuit IJsland en staat er om bekend documenten en video’s online te zetten die onaangenaam zijn voor autoriteiten. Gonggrijp hielp de afgelopen weken mee met de voorbereidingen voor het publiceren van de bewuste video.
Eerder op Joop: Nederlandse hacker helpt militair moordschandaal blootleggen Generaal b.d. Couzy: Optreden Amerikanen is ‘pure oorlogsmisdaad’

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.