194

[Video] Hugo Borst: ‘Aandacht voor vliegramp overdreven, voetbal belangrijker’

'Ik heb het gehoord en ben overgegaan tot de orde van de dag'

Tafelheer Hugo Borst stelde in De Wereld Draait Door dat de media-aandacht voor de vliegramp waarbij 61 Nederlanders zijn omgekomen overdreven is. Het feit dat het om Nederlanders mag volgens hem geen aanleiding zijn extra aandacht aan het ongeluk te besteden.


Borst vindt het belangrijker om het over voetbal te hebben, zegt hij tegen een verbijsterde Matthijs van Nieuwkerk. Later in de uitzending werd een gesprek met een deskundige over de vliegtuigramp op verzoek van de sportcolumnist afgebroken omdat er ‘niets interessants’ te horen was.

Volledige tekst van het openingsgesprek:

Matthijs: Wat een dag

Hugo: O, je doelt op het vliegtuigongeluk?

M: Dat lijkt mij wel ja.

H: Ja ik heb meteen eventjes gebeld met Guus Dubbelman want die zat in Zuid-Afrika want ik dacht het zal toch niet waar zijn

M: De fotograaf van de Volkskrant

H: Ja. Maar hij zei nee, ik vlieg vanavond. En voor de rest ben ik overgegaan tot de orde van de dag. Giovanni van Bronckhorst stopt met voetballen

M: Als je echt overgaat tot de orde van de dag dan zeg ik graag even dat wij onze programmering een klein beetje hebben aangepast omdat we dachten dat de TV Draait Door, onze vrolijke rubriek in het midden van het programma, dat is op een dag als deze ongepast dus die slaan we vanavond over. Zeg ik dan even. Want jij wilt het over Van Bronckhorst hebben.

H: Nou ja… ik denk als het nou 62 Engelsen waren geweest die waren omgekomen dan hadden we hier wel een TV Draait Door gehad. Ik word er altijd wel een beetje ongemakkelijk van.

M: Maar Hugo dit is toch wel een hele rare opmerking, Uiteraard omdat het Nederlanders zijn…

H: Dat is arbitrair, dat vind jij.

M: Ja, dat vind ik.

H: Omdat het Nederlanders zijn.

M: Ja.

H: Dat is natuurlijk tragisch, zonder meer, maar vliegtuigongelukken gebeuren. Ik ben zelf behept met vliegangst. Ik moet er niks van hebben. Ik ga ook niet naar Johannesburg. Ik blijf liever hier. Er is genoeg te doen op het WK.

M: Maar vind je nou eigenlijk dat de programmering wordt omgezet, vrolijke programma’s worden even geschrapt omdat er veel verdriet is op dit moment…

H: Ik vind het de waan van de dag die regeert want overmorgen denken we er niet meer aan.

M: … Aan tafel.

Geef een reactie

Laatste reacties (194)