Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Video ministerie valt niet in goede aarde bij docenten

  •  
05-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
dagvandeleraar
Omdat het op 5 oktober de Dag van de Leraar is, heeft het ministerie van Onderwijs een video op Twitter en Facebook Facebook Facebook gezet, waarin docenten worden bedankt. Bij veel meesters en juffen schiet de video echter in het verkeerde keelgat.
Onder de tweet staan tal van boze reacties. “Als de leraren je zo aan het hart gaan, doe dan wat aan het lerarentekort en zeg niet dat geld niet het probleem is”, schrijft Jaco van der Have bijvoorbeeld. Roy reageert cynisch: “Namens ons allemaal: bedankt. Bedankt dat jullie ons keihard laten vallen en succes in de toekomst als we er massaal uitstappen.”
POinactie is evenmin te spreken over de video. De lerarenactiegroep van basisschooldocenten meent dat het ministerie veel meer moet doen tegen het tekort aan juffen en meesters. Vorige maand kondigde de eerste basisschool aan te sluiten vanwege het lerarentekort.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.