Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

[VIDEO] Obama steekt gepeste homojongeren hart onder de riem

  •  
22-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
screenshot_Obamategenpesten.jpg
Amerikaanse president steunt project 'It gets better' met ontroerende toespraak
De president van de Verenigde Staten Barack Obama heeft een video gemaakt om gepeste jongeren een hart onder de riem te steken. De aanleiding is een reeks zelfmoorden onder homojongeren die door leeftijdsgenoten werden getergd om hun geaardheid. Dat meldt de Britse krant The Guardian vrijdag.
Obama steunt hiermee de campagne ‘It gets better’ die na de zelfmoorden is opgezet. In de ontroerende toespraak spreekt Obama behalve als president ook vanuit zijn eigen persoonlijke achtergrond:  
Ik weet niet hoe het is om te worden gepest omdat je homo bent. Maar ik weet wel hoe het is om op te groeien met het gevoel dat je er niet bij hoort. Dat is moeilijk. Wanneer je wordt geplaagd of gepest kan het soms lijken of je het op de een of andere manier aan jezelf te danken hebt.. Na verloop van tijd zul je inzien dat jouw anders zijn een bron van trots en kracht kan zijn.
Lees meer bij The Guardian: Barack Obama video supports gay teens

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.