38

Video opgedoken: agenten VS schieten zwarte man met handen omhoog dood

Man gedood door schoten zwarte en blanke agent ... Veel protesten VS wegens politiegeweld tegen zwarte mannen ... Justitie VS vervolgt agent die Michael Brown (18) doodschoot waarschijnlijk niet 

In de stad Bridgeton in de staat New Jersey is onrust ontstaan na het doodschieten van een zwarte man door de politie. Het incident gebeurde op 30 december tijdens een aanhouding, maar komt nu pas aan het licht doordat lokale media beelden opvroegen gemaakt door de camera in de politiewagen. De video gaat rond op de dag dat Justitie VS adviseert om de agent die Michael Brown in augustus doodschoot niet te vervolgen.

Op de video van het incident in Bridgeton op 30 december is te zien dat het latere slachtoffer ongevraagd, maar ongewapend uit de auto stapt, waarna de agenten het vuur openen. De bestuurder wordt vanwege het negeren van een stopbord staande gehouden door de agenten die in hun patrouillewagen zitten. Als zij na uitstappen zien dat er een wapen in het handschoenenkastje ligt, begint een van de agenten te schreeuwen.

Bekende
Het slachtoffer heeft 13 jaar vastgezeten omdat hij als tiener op agenten heeft geschoten. Eén van de agenten die hem op 30 december neerschoot herkende de man en sprak hem zelfs een keer met zijn voornaam aan tijdens de aanhouding: “Ik ga je neerschieten,” schreeuwt de agent die Reid herkent. “Je gaat fucking dood. Als je iets probeert te pakken, dan ga je fucking dood”.

Vervolgens zegt de agent tegen zijn partner dat Reid ergens naar grijpt. Op de video is te horen dat Reid zegt dat hij niets gaat pakken. Hij stapt vervolgens met zijn handen omhoog uit de auto, waarna de agenten zeker 6 keer schieten.

Beide agenten zijn met verlof gestuurd in afwachting van het onderzoek.

Michael Brown
In de stad Bridgeton, waar het incident plaatsvond, zijn al protesten geweest. De afgelopen maanden waren er verschillende incidenten waarbij agenten ongewapende zwarte mannen doodschoten, waaronder de tiener Michael Brown (18). Hij werd in augustus doodgeschoten door een agent, maar die wordt vrijwel zeker niet vervolgd, zo meldt The New York Times. Advocaten van het ministerie van Justitie adviseren dat er geen civielrechtelijke zaak tegen de agent wordt geopend. 

Huffington Post: Video Shows Jerame Reid Raising His Hands As He’s Gunned Down By New Jersey Police

Geef een reactie

Laatste reacties (38)