Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

[Video] Pechtold: VVD koketteert met PVV

  •  
03-06-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gmnl_pechtold_300.jpg
'VVD moet kiezen voor een nieuw paars kabinet'
De VVD moet ophouden te ‘koketteren’ met een eventueel samengaan met de PVV van Geert Wilders na de verkiezingen en kiezen voor een nieuw paars kabinet. Dat zei D66-leider Alexander Pechtold donderdag in het tv-programma Goedemorgen Nederland.
Pechtold noemde de houding van de VVD ten opzichte van de PVV ‘gevaarlijk’. Volgens hem discrimineert de partij van Wilders. Nederland zou in het buitenland een slechte indruk maken als de PVV in de regering komt, aldus de D66-leider.
Volgens Pechtold is een ‘nieuw-paars’ mogelijk. Hij verwacht dat de PvdA het voorstel tot een nieuw toptarief van 62% zal laten vallen. Met VVD-leider Mark Rutte valt wel te praten over ingrepen in de hypotheekrenteaftrek, denkt Pechtold.
Als er na de verkiezingen een paars kabinet van D66 met VVD, PvdA en GroenLinks wordt geformeerd, denkt Pechtold eraan oud-minister Hans Wijers te benaderen voor een functie. Wijers oogstte indertijd veel lof als minister van Economische Zaken in Paars-I.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.