Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

[Video] PvdD'ers willen open partij

  •  
21-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pvdd-300.jpg

Leden willen wel pers bij het congres en geen dubbelfuncties in de dierenpartij

Dat Esther Ouwehand niet op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen staat, lijkt slechts de aanleiding voor de strijd die wordt gevoerd binnen de Partij voor de Dieren. Leden spreken hun zorg uit over de geslotenheid van de partij en de dubbelfuncties, zoals die van partijleider en fractievoorzitter Marianne Thieme.
Na Zeeland heeft ook de afdeling Noord-Holland van de partij aangekondigd tot aan het partijcongres geen campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen te voeren. De campagnestop is een protest tegen het feit dat Kamerlid Esther Ouwehand niet op de concept-kandidatenlijst voor de verkiezingen staat. Dat vertelt het Statenlid Peter van Poelgeest woensdag in Nova.
We willen dit als signaal afgeven richting het bestuur. Het is een besluit dat echt niet wordt begrepen. Het bestuur moet maar eens met een goede uitleg komen. Ik heb er nooit iets van gemerkt dat Esther Ouwehand niet goed zou functioneren in de Tweede Kamer.”

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.