202

[Video] ‘PVV-aanhang intimideert winkeliers Almere’

Update 13:50 PVV: 'ze willen ons zwart maken'

Een groep PVV-aanhangers eist van winkeliers in Almere dat ze verkiezingsposters van de ramen verwijderen, stelt een ondernemer. ‘Anders slaan we je winkel kort en klein. Dit is nu Wilders-stad’


Bij het discussieprogramma Rondom 10 deed winkelier Cor Valies, kandidaat voor de NDP (Nationaal Democratische Partij) relaas van wat er volgens hem gebeurd is. Een collega-winkelier kreeg bezoek van 4 blanke jongens die hem bedreigden. Daarna ontving Valies zelf nog een telefonisch dreigement. De posters zijn daarop verwijderd. Valies zegt aangifte te doen. De ondernemer noemde het incident als voorbeeld van wat hij vreest als de PVV het voor het zeggen krijgt.

Aanwezige PVV-stemmers reageerden met ongeloof en ontkenning. 

Almere Vandaag meldt dat de jongens zichzelf ‘de voorlopers van de stadscommando’s’ noemden:

Volgens de ondernemer en kandidaat-raadslid wordt er ‘een opgefokte sfeer’ gecreeërd door Geert Wilders en de Almeerse lijsttrekker voor de PVV, Raymond de Roon. ,,Misschien komt dat wel door die PVV-bijeenkomst van afgelopen week in Almere. Die twee weten niet wat zij bij sommige mensen losmaken. Ik denk dat Wilders de boel ernstig onderschat. Zijn partij trekt blijkbaar ook imbecielen aan.”

De NDP, die al zeventien jaar bestaat, doet voor het eerst mee in Almere. De partij richt zich op minderheden. De winkelier is vooralsnog de enige bron voor het verhaal.

Op de website van Rondom 10 is de hele uitzending gewijd aan de verkiezingen in Almere te bekijken.

Update 13:50 Persbureau Novum meldt in onder meer Trouw:

Lijsttrekker van de PVV in Almere Raymond de Roon laat weten furieus te zijn. “De PVV is tegen geweld en bedreiging met geweld. Dergelijke acties behoren niet tot ons campagne-arsenaal.” De Roon denkt dat de actie is ondernomen door ‘PVV-haters’ die de partij zwart willen maken.

Update 14:10 De PVV haalde zich eerder in Almere de woede van andere partijen op de hals door verkiezingsposters van hen over te plakken. (foto’s)

UPDATE 2 maart: Het relaas van de winkelier wordt inmiddels betwijfeld. Lees: Politie Almere neemt ‘bedreiging’ niet serieus

In het fragment is aan het slot ook Dick Pels te zien. Lees op Joop zijn Elf vragen over Wilders

Mis niets, volg Joop op Twitter

Geef een reactie

Laatste reacties (202)