99

[Video] PVV’er De Roon over gericht op knieën schieten

Partij wil dat politie 'relschoppers' invalide maakt

In Nova gaf PVV-Kamerlid en lijsttrekker voor Almere Richard de Roon uitleg over de visie van de partij dat de politie bij ongeregeldheden gericht op de knieën van relschoppers moet schieten


Door redactie Joop

De Roon stelde in Nova dat het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel een methode moet zijn om “een orgie van geweld” te stoppen. Hij doelde daarmee onder meer op voetbalrellen. “De politie heeft daartoe de bevoegdheid.” Zijn opponent in het debat VVD-lijsttrekker Arno Visser noemde de uitspraken van De Roon “uitermate merkwaardig” en niet passen bij het bekleden van een verantwoordelijke functie.

De voormalig ambtenaar De Roon was onder vooraf aan zijn politiek carriere onder meer advocaat-generaal bij het Amsterdamse gerechtshof.

De Partij voor de Vrijheid pleit in Almere ook voor een totaal verbod op het dragen van een hoofddoek bij organisaties die ‘ook maar één cent subsidie ontvangen’. De maatregel moet het verrichten van vrijwilligerswerk door belijdende moslimvrouwen praktisch onmogelijk maken.

Lees ook: Van knieschot tot huurwoning (opiniestuk van Ruud Pet, GroenLinks Almere)

Geef een reactie

Laatste reacties (99)