Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

[Video] PVV'er De Roon over gericht op knieën schieten

  •  
26-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
549 keer bekeken
  •  
deroon_300.jpg
Partij wil dat politie 'relschoppers' invalide maakt
In Nova gaf PVV-Kamerlid en lijsttrekker voor Almere Richard de Roon uitleg over de visie van de partij dat de politie bij ongeregeldheden gericht op de knieën van relschoppers moet schieten
Door redactie Joop
De Roon stelde in Nova dat het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel een methode moet zijn om “een orgie van geweld” te stoppen. Hij doelde daarmee onder meer op voetbalrellen. “De politie heeft daartoe de bevoegdheid.” Zijn opponent in het debat VVD-lijsttrekker Arno Visser noemde de uitspraken van De Roon “uitermate merkwaardig” en niet passen bij het bekleden van een verantwoordelijke functie.
De voormalig ambtenaar De Roon was onder vooraf aan zijn politiek carriere onder meer advocaat-generaal bij het Amsterdamse gerechtshof.
De Partij voor de Vrijheid pleit in Almere ook voor een totaal verbod op het dragen van een hoofddoek  bij organisaties die ‘ook maar één cent subsidie ontvangen’. De maatregel moet het verrichten van vrijwilligerswerk door belijdende moslimvrouwen praktisch onmogelijk maken.
Lees ook: Van knieschot tot huurwoning (opiniestuk van Ruud Pet, GroenLinks Almere)

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.