Laatste update 21:22
16

Video: dit zijn de smerige propagandatactieken van Cambridge Analytica

Nadat een oud-medewerker afgelopen weekend onthulde hoe Cambridge Analytica de gegevens van miljoenen Facebookgebruikers zonder toestemming heeft gebruikt voor de verkiezingscampagne van Donald Trump, gaat de beerput vandaag nog verder open. Een documentaire van het Britse Channel 4 News laat zien hoe C.E.O. Alexander Nix tegen undercover-journalisten opschept over de honeypot-tactieken die het bedrijf toepast om politici in de val te lokken:

We sturen wat dames langs het huis van de kandidaat. Oekraïense vrouwen zijn erg mooi, ik merk dat dat erg goed werkt… We bieden de kandidaat een grote som geld… Het hele verhaal wordt opgenomen. We maken onze kant onzichtbaar en we posten het online.

De bekentenissen, die tussen november 2017 en januari 2018 zijn opgenomen in een aantal hotels in Londen, bevatten ook uitspraken van de algemeen directeur van Cambridge Analytica Political Global, Mark Turnball, waarin hij de werkzaamheden van zijn bedrijf als ‘propaganda’ omschrijft.

Een Britse toezichthouder heeft om een onderzoeksbevel gevraagd en is voornemens om servers van Cambridge Analytica in beslag te nemen.

Geef een reactie

Laatste reacties (16)