Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

[Video] Van Geel (CDA) wil anti-homo priester niet veroordelen

  •  
26-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
119 keer bekeken
  •  
vangeel_300.jpg
'Ik betreur het. Punt.'
CDA-fractieleider Van Geel ‘betreurt’ het dat een priester in Den Bosch de communie heeft geweigerd aan een plaatselijke Prins Carnaval omdat de man in kwestie homo is. Verder wilde Van Geel echter niet gaan.
Het bisdom steunt de priester in zijn discriminatie. Presentator Paul Witteman probeerde of hij de prominente CDA-er zo ver kon krijgen dat hij het handelen van de priester expliciet veroordeelde maar dat deed Van Geel niet. “Ik betreur het. Punt.”
Van Geel verweerde zich met de constatering dat het CDA de gelijkheid van homo’s in de praktijk brengt door ze in Kamer en kabinet op te nemen. Het stoorde hem dat de partij desalniettemin op de discriminatie wordt aangesproken. Debatopponent Alexander Pechtold (D66) viel Van Geel hierin bij.
Bij de communie eten de gelovigen het lichaam van Jezus – symbolisch – op in de vorm van een hostie. Het is binnen de kerk het heiligste ritueel.
PvdA-voorzitter Lilianne Ploumen heeft aangekondigd zondag samen met anderen in de kerk, de beroemde Sint Jan kathedraal, te zullen protesteren.
Lees opinie van SP-Statenlid Ron van Zeeland: Religieuze intolerantie verdient protest  

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.