Laatste update 18:12
157

Video: vrouw wordt bij arrestatie vol in gezicht gestompt door agent

Op internet gaat een video rond waarop te zien is hoe een politieagent in Rotterdam een vrouw vol met zijn vuist in het gezicht slaat. De 25-jarige vrouw bemoeide zich na het uitgaan met een arrestatie en haalde zelf eerst uit. De politie doet onderzoek naar het gebeuren.

RTV Rijnmond meldt dat de vrouw samen met haar vriend een café uitgezet was nadat ze daar vochten met een portier. Op de beelden is te zien hoe haar 27-jarige vriend door agenten in de boeien geslagen wordt, waarna de vrouw zich op de agenten werpt. Zij krijgt een flinke zet en valt op de grond. Nadat een omstander haar overeind heeft geholpen gaat ze op een van de agenten af, scheldt hem uit en slaat naar hem. De agent geeft daarop direct een vuiststoot vol in het gezicht van de vrouw en terwijl zij achteruit valt haalt de agent nogmaals uit en raakt de vrouw opnieuw in het gezicht.

De verklaring van de politie luidt dat de agent geweld moest gebruiken om de vrouw onder controle te krijgen. De vrouw en haar vriend zitten beiden vast, de portier heeft aangifte tegen de twee gedaan.

Geef een reactie

Laatste reacties (157)