Laatste update 06 oktober 2019, 14:56
57

Vier agenten gedood bij steekpartij op hoofdkantoor politie Parijs

Update, 6 oktober
De man die op het hoofdbureau van de Parijse politie vier mensen vermoordde, was een geradicaliseerde islamist. Dat verklaart de Franse terreuraanklager Jean-François Ricard. Vlak voor de man zijn terroristische daad uitvoerde, verstuurde hij meer dan dertig religieuze sms-berichten naar zijn vrouw. Ook noemde hij Charlie Hebdo als rechtvaardiging voor zijn daad.

Eerder:
Op het hoofdbureau van de politie in Parijs heeft een man agenten aangevallen met een keramisch mes, waarbij vier mensen zijn overleden. De dodelijke slachtoffers, drie mannen en een vrouw, zijn allen agenten. De dader, die zelf als administratief medewerker van de politie in het gebouw werkzaam was, werd doodgeschoten door een agent. Dat melden Franse media.

Het motief voor de aanval is nog niet duidelijk. De politie onderzoekt het incident. Franse media citeren vertegenwoordigers van de politievakbond die stellen dat het mogelijk om een persoonlijk motief gaat. De anti-terrorisme-eenheid is niet ingeschakeld, wat erop lijkt te duiden dat vooralsnog niet wordt uitgegaan van een terreurdaad.

Een metrostation in de buurt van het hoofdbureau, dat vlakbij de Notre Dame ligt, is om veiligheidsredenen gesloten. De Franse president Emmanuel Macron is ter plaatse uit ‘steun en solidariteit’ met het politiepersoneel. Ook premier Édouard Philippe is op het politiebureau.

Afbeelding: screenshot YouTube

Geef een reactie

Laatste reacties (57)