9

Vier jaar conflict zorgt voor flink donkerder Syrië

De verlichting in het land nam in vier jaar tijd met 83% af

Wetenschappers uit China bestudeerden satellietbeelden van nachtelijk Syrië over een periode van vier jaar, en daaruit komt een indrukwekkend beeld naar voren: 83% van de lichten is ’s nachts gedoofd.


Madelein Albrigt, oud-staatssecretaris in de Verenigde Staten, toonde de beelden aan de media als onderdeel van de campagne #withsyria (met Syrië, red.) dat als doel heeft de bewustwording rond het conflict in Syrië te bevorderen. Ze zegt in Time Magazine:

Wat er op de grond gebeurt in Syrië is een humanitaire en mensenrechtelijke catastrofe van de hoogste rang. (..) Ik geloof dat dit het enige belangrijke onderwerp is in het Midden-Oosten vandaag, en toch voelt het soms alsof de wereld het vergeten is.

Meer dan 200.000 mensen zijn er vermoord in Syrië, en daarnaast zijn er 4 miljoen mensen het land ontvlucht sinds maart 2011. Rebellen en troepen van president Bashar al-Assad zijn met elkaar in conflict. Het machtsvacuüm dat daardoor is ontstaan, heeft de weg vrijgemaakt voor IS dat een groot gebied van Syrië en Irak in handen heeft gekregen.

Zie ook: We falen in Syrië

Time Magazine: Satellite Photos Show Most of Syria Without Lights

Foto: still YouTube

Geef een reactie

Laatste reacties (9)