17

Vier vrijheden: juist nu

Wat betekent de vrijheid van meningsuiting in een tijdperk van terrorisme en Trump? Geldt de vrijwaring van angst en gebrek ook voor vluchtelingen? Hoe gaan we om met de vrijheid van religie als deze botst met de vrijheid van meningsuiting? Dit zijn thema’s die aan bod komen tijdens de Vrijheidscolleges 2017. Zondag 12 maart trapt Maarten van Rossem de reeks af tijdens de opening in TivoliVredenburg in Utrecht.

De Vrijheidscolleges zijn een jaarlijkse serie lezingen van bekende opiniemakers met de ‘Vier Vrijheden’ van Roosevelt als thema. In elke provincie vinden meerdere lezingen plaats: in de aanloop naar 5 mei, en op 5 mei zelf tijdens het Bevrijdingsfestival. Dit jaar zijn dat Zwolle, Nijverdal, Utrecht, Den Haag, Wageningen, Den Bosch, Tilburg, Vlissingen, Middelburg, Almere, Amsterdam, Hoogeveen, Assen, Emmen en Groningen.

Behalve Maarten van Rossem zullen programmamakers Eric Corton en Prem Radhakishun, schrijfsters Simone van Saarloos en Naema Tahir, cabaretier Dolf Jansen, journaliste Fidan Ekiz, documentairemaker Sunny Bergman en oud-politicus Boris van de Ham lezingen voor hun rekening nemen.

De Vrijheidscolleges zijn gratis toegankelijk voor iedereen. Plekken reserveren voor het openingscollege van Maarten van Rossem in TivoliVredenburg kan hier. Zitplaatsen voor de overige colleges zijn vanaf maandag 13 maart te reserveren via www.vrijheidscolleges.nl

Maarten van Rossem verzorgde al eens eerder een college, in 2015:

Geef een reactie

Laatste reacties (17)