Laatste update 08 december 2017, 13:44
14

Vijf doden bij schietpartij op vliegveld Fort Lauderdale

In het Amerikaanse Fort Lauderdale zijn zeker vijf doden en acht gewonden gevallen, nadat een nog schutter het vuur opende op het vliegveld. Kort nadat een eerste schutter kon worden aangehouden, kwamen er berichten naar buiten dat er opnieuw geschoten zou worden een tweede persoon. Dit bleek uiteindelijk niet het geval.

De schietpartij vond vrijdagmiddag rond 13.00 uur plaatselijke tijd plaats tussen twee terminals op de luchthaven. Daarop werden direct honderden mensen door het veiligheidspersoneel geëvacueerd. Zij werden de startbaan op geleid en vandaar naar een veilige plek gebracht.

Volgens senator Bill Nelson is de aangehouden schutter een man genaamd Esteban Santiago. Nelson zei op CNN dat de man in het bezit was van een militaire ID-kaart. Nadat de politie eerst mededeelde dat de situatie onder controle was, Werd gemeld dat er opnieuw werd geschoten. Door de chaos die ontstond tijdens de evacautie, ontstond het beeld dat er nog een schutter actief was. Na onderzoek bleek dat niet zo te zijn.

Inmiddels heeft de politie in een persconferentie bevestigd dat er een schutter is aangehouden en dat er inderdad geen sprake was van een tweede schutter.

Update 8 december 2017:
Onderstaande tweet van het lokale tv-station WSVN 7 stond oorspronkelijk in dit artikel als retweet van een account die later geïdentificeerd werd als een Russische troll account. Nadat we hierop geattendeerd waren door NRC hebben we die retweet verwijderd. De betreffende troll-account was inmiddels door Twitter gesloten.

Geef een reactie

Laatste reacties (14)