Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vijfduizend mensen eten afgekeurd voedsel op Museumplein

  •  
28-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
aug.jpg
Damn Food Waste stelt voedselverspilling aan de kaak
Op 29 juni wordt op het Museumplein een gratis lunch geserveerd aan 5000 mensen. De maaltijd wordt samengesteld met producten die om uiteenlopende redenen in Nederland nooit bij de consument zouden terechtkomen.
De manifestatie ‘Damn Food Waste’ is een initiatief van een aantal organisaties op het gebied van voeding en milieu. Met de gratis lunch wordt aandacht gevraagd voor de wereldwijde verspilling van voedsel. In totaal zou het gaan om eenderde deel van alle geproduceerde etenswaren. In Nederland komt dat neer op 800 miljoen kilo dat wordt weggegooid door huishoudens, of dat de supermarkt niet eens haalt vanwege (veelal cosmetische) gebreken.
Consumenten zijn de grootste verspillers in Nederland. Vaak wordt te veel voedsel ingekocht, waardoor ook weer veel wordt weggegooid. Brood en fruit spannen daarbij de kroon. In totaal zou er meer dan 40 kilo voedsel per persoon per jaar in de vuilnisbak verdwijnen.
Damn Food Waste is van plan om op 29 juni een enorme pan soep te koken van afgekeurde verse groenten. Tussen 12.00 en 14.00 uur kan er gegeten worden. Eerder werden dergelijke evenementen georganiseerd in Londen, Dublin, Parijs en Nairobi.
FoodGuerilla: Damn Food Waste
Kooktips via de Slim Koken App

Meer over:

nieuws, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.