Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Vijftig tinten grijs' oorzaak soa-explosie 50plussers

  •  
26-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
50_300.jpg
Voorzitter Britse huisartsenvereniging slaat alarm
Door de bestseller-trilogie ‘Vijftig Tinten Grijs’ van E.L. James is het aantal soa’s onder vijftigplussers toegenomen. Dat stelt Charlotte Jones, voorzitter van het huisartsencomité van de British Medical Association.
Vijftig Tinten Grijs verhaalt – voor wie dat nog niet weet (Hallo, hoe was het op Mars?) – over de sado-masochistische experimenten van een studente en een rijke industrieel. Het boek veroverde de wereld sneller dan de eerste uitbraak van syfillis.
Uit de statistieken blijkt dat sinds de eerste publicatie in 2011 het aantal seksueel overdraagbare aandoeningen onder mensen boven de 45 is gestegen. Onder 65plussers steeg het aantal besmettingen het meest, 7 procent in een jaar tijd. Onder 45 plussers nam het aantal aandoeningen met 3 procent toe.  Volgens voorzitter Jones zet het verhaal aan tot experimenteren maar nemen ouderen daarbij te weinig voorzorgsmaatregelen in acht, zoals het gebruik van een condoom, omdat geslachtsziekten vooral met jongeren worden geassocieerd.
7753592214_4c0f862030_n
Eerder leidde het boek tot een toename van hulpoproepen bij de brandweer. Niet iedereen die experimenteerde met handboeien en andere bindmiddelen bleek in staat die ook weer af te krijgen. 
De verfilming van Vijftig Tinten Grijs komt volgend jaar in de bioscoop. Geblinddoekt kijken biedt de beste bescherming tegen ongewenste bijwerkingen.
cc-foto: Ben Andreas Harding

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.