66

Vijftigplusser kansloos op arbeidsmarkt

Werk vinden nu nog lastiger dan op hoogtepunt crisis

Nederland vergrijst in hoog tempo maar werkgevers hebben daar geen boodschap aan. Ze weigeren nog steeds om sollicitanten van 50 jaar en ouder aan te nemen. Sterker: het wordt steeds moeilijker voor vijftigplussers om aan de bak te komen.

De economische crisis lijkt voorbij maar voor ouderen zonder baan is het steeds moeilijker werk te vinden. Dat constateren arbeidsmarktexperts in de jaarlijkse peiling van de Raad voor Werk en Inkomen (RWI) die op het congres ’Krachtig uit de crisis’ is gepresenteerd.

Trouw schrijft:

De sombere verwachtingen in de peilingen staan in schril contrast met de noodzaak dat mensen langer doorwerken. Het kabinet wil de AOW-leeftijd verhogen naar 66 jaar. Dit najaar nog moeten maatregelen worden genomen om de arbeidsmarktpositie van ouderen te verbeteren, zo hebben werkgevers en bonden in hun pensioenakkoord afgesproken.

Ook allochtonen zijn de pineut. De meerderheid van de ondervraagden verwacht niet dat allochtonen de komende jaren hun achterstandspositie op de arbeidsmarkt in zullen lopen.

Arbeidsmarktenquête 2010: Verwachtingen en meningen over de arbeidsmarkt van morgen (pdf)

cc-foto: Hans Erkelens. Sfeerbeeld van het minisymposium ‘Hoe nu verder?’, van het UWV, juni 2010.

Geef een reactie

Laatste reacties (66)