10

Viktor & Rolf uitgeroepen tot Dom Bontje 2013

Ontwerpersduo gebruikte in creaties onder meer vossenbont en wasbeerhondenbont ... Gerard Joling wordt tweede

Viktor & Rolf, het Nederlandse ontwerpersduo, is uitgeroepen tot Dom Bontje 2013. Dat meldt Bont voor Dieren op haar website. Viktor & Rolf gebruiken in hun ontwerpen onder meer vossen-, nertsen- en wasbeerhondenbont. Door een overweldigend aantal stemmen van 17.000 valt de prijs hen dit jaar ten deel.

Bont voor Dieren legt op de website uit waar de vossen en wasbeerhonden die Viktor & Rolf gebruiken, vandaan komen:

De vossen en wasbeerhonden die Viktor & Rolf gebruiken voor hun kleding zijn met name afkomstig van Scandinavische farms waar de dieren anaal worden geëlektrocuteerd. Enkel de vacht van het dier wordt gebruikt, de rest wordt weggegooid.”

Directeur van Bont voor Dieren, Nicole Gemert, zegt blij te zijn met de uitslag. “Door massaal te stemmen op juist de ontwerpers laat Nederland zien dat zij aan de basis staan van het koopgedrag. We hebben alle bontproductie verboden in Nederland, dan is het doodzonde dat designers toch verder gaan met het laten produceren van dierenleed”, aldus Gemert.

Op de tweede plaats eindigde Gerard Joling. Joling won de verkiezing eerder al eens. In het verleden is ook koningin Maxima, Sylvie Meis en prinses Beatrix gekroond tot Dom Bontje.

Geef een reactie

Laatste reacties (10)