Laatste update 21:23
27

Viktor, voorvechter preventie zelfdoding, maakte einde aan eigen leven

Viktor Staudt, die uiterst actief was om mensen ervan te weerhouden over te gaan tot zelfdoding, heeft een einde aan zijn leven gemaakt. Staudt deed 20 jaar geleden een poging tot zelfdoding en verloor daarbij beide benen. Hij schreef i 2012 het boek ‘Het verhaal van mijn zelfmoord’ met een voorwoord van Bram Bakker en oogstte daarmee internationaal succes. Hij was onder meer te gast bij De Wereld Draait Door om aandacht te vragen voor de problematiek en het taboe er over te praten te doorbreken. Zijn overlijden werd bekendgemaakt door IFOTES, de internationale organisatie van telefonische hulpdiensten.

De NOS:

“Het was een persoon die mensen heel veel hoop gaf”, zegt een woordvoerder van 113 Zelfmoordpreventie. “Zijn overlijden is heel tragisch. En het is begrijpelijk dat mensen die in hem een inspiratiebron zagen, hierdoor geraakt zijn. Wie het hier moeilijk mee heeft, kan altijd contact met ons opnemen.”

Omroep Brabant maakte een portret van de man die zoveel mensen er van wist te weerhouden hun leven te beëindigen.

In dit bericht gaat het over zelfdoding. Mocht je daar vragen over hebben of behoefte te hebben om er over te praten, bel 0900-0113 of bezoek 113.nl

Geef een reactie

Laatste reacties (27)