13

Vinden wij leuk: Facebook-oprichter vreest president Elizabeth Warren

Facebook-ceo Mark Zuckerberg is bang voor een presidentschap voor Elizabeth Warren. Tijdens een interne bijeenkomst met medewerkers van het bedrijf deze zomer beloofde hij een ‘enorme rechtszaak’ aan te spannen als Warren zou proberen om zijn bedrijf op te splitsen, zo blijkt uit gelekte audio-opnames die zijn gedeeld met The Verge.

Op een vraag van een medewerker over Warren antwoordde Zuckerberg: “Ik ben zeker bezorgd dat iemand zal proberen om ons bedrijf op te splitsen.” En: “Als Warren wordt gekozen als president, dan zou ik ervan uitgaan dat er een juridisch gevecht komt, en ik ga ervan uit dat we dat juridische gevecht zullen winnen.”

In een reactie op de uitgelekte audio van Zuckerberg stelt Warren dat het hard nodig is om Facebook aan te pakken.

Te veel macht
Warren heeft tijdens haar campagne regelmatig verklaard dat ze Big Tech wil aanpakken. In maart van dit jaar schreef ze in een bericht op Medium de grote techbedrijven nu te veel macht “over onze economie, onze maatschappij en onze democratie”.

“Ze hebben de competitie met de grond gelijk gemaakt, onze privéinformatie gebruikt om geld mee te verdienen en het speelveld zo aangepast dat anderen geen eerlijke kans hebben”.

Warren hekelde in haar bericht onder meer het Facebook-beleid om concurrenten op te kopen. Facebook nam de afgelopen jaren onder meer Instagram en WhatsApp over, omdat die bedrijven een gevaar konden vormen voor het eigen sociale netwerk.

Cc-foto: Wikipedia

Geef een reactie

Laatste reacties (13)