16

Vindicat doet toch nog aangifte van mishandeling door corpslid

Het bestuur van Vindicat heeft donderdag alsnog aangifte van mishandeling gedaan door een voormalig lid van het corps tijdens de introductieperiode. Dat meldt RTV Noord op basis van bronnen. Tijdens de ontgroening is een ouderejaars na een ruzie op het hoofd gaan staan van een nieuw lid.

De ouderejaars maakte deel uit de van de organisatie van de introductie en was lid van de commissie. Hij zou inmiddels zijn lidmaatschap hebben opgezegd, waarna het slachtoffer zou hebben besloten geen aangifte te doen. Lange tijd ging men ervan uit dat het om een ongeluk zou gaan, maar later bleek dat er sprake was van ruzie tussen de twee. De andere leden van de commissie grepen bovendien niet on tijdens de mishandeling, ze zouden dronken zijn geweest. Tijdens de introductie zijn zij verantwoordelijk voor het welzijn van de nieuwe leden en is alcohol daarom verboden.

Eerstejaars dienden lange tijd een ‘zwijgcontract’ te tekenen, op straffe van een boete van 25.000 euro. Het corpsleven van Vindicat is dan ook een gesloten wereld. Na alle commotie van de afgelopen weken, is besloten dergelijke contracten niet meer aan te bieden.

Eerder verscheen online een lijst met namen van eerstejaars studentes waarop de jonge vrouwen beoordeeld worden op hun uiterlijk en hun bedprestaties, een soort bangalijst dus. Afgelopen week werd er in een Vindicat-huis nog met een luchtbuks geschoten en is een brievenbus van een ander huis in brand gestoken.

Lees ook op Joop: Bizarre steunbetuiging Vindicat: een dode of gewonde moet kunnen

 

Geef een reactie

Laatste reacties (16)