Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vindicat gestraft voor verzwijgen mishandeling, raakt basisbeurs kwijt

  •  
08-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
76 keer bekeken
  •  
20685514669_f0cb126e7c_k

© cc-foto: Marco Derksen https://flic.kr/p/xvUEQD

Studentencorps Vindicat is zijn bestuursbeurs voor dit jaar kwijt. De Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen hebben als straf voor de misstanden binnen het corps de financiële banden met Vindicat verbroken.
De maatregel is het gevolg van een ernstige mishandeling afgelopen december. Kort daarvoor waren nieuwe gedragsregels opgesteld waarin staat dat misstanden direct gemeld moeten worden. Vindicat liet dit na en besloot het zelf op te lossen. Het slachtoffer deed aangifte en Vindicat schorste de daders zelf ook.
Vindicat laat weten hard te zijn getroffen door het verliezen van de basisbeurs. Voor de SP in Groningen is de maatregel echter nog niet hard genoeg. De partij vindt dat het verzwijgen van de zoveelste mishandeling binnen het corps afgelopen december reden is om nog strenger op te treden. Een financiële bijdrage opschorten is volgens de SP niet meer voldoende.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.