Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Vitesse is een club zonder ruggengraat'

  •  
06-01-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
118 keer bekeken
  •  
danmori300_01.png
Israëlische voetballer mag Verenigde Arabische Emiraten niet in vanwege afkomst ... Ploeg gaat alsnog: 'Het teambelang staat voorop'
Vitesse-speler Dan Mori wilde deze week samen met zijn ploeg op trainingskamp naar de Verenigde Arabische Emiraten, maar kreeg een dag voor vertrek te horen dat hij het land niet in mocht. Reden: hij heeft de Israëlische nationaliteit. De rest van zijn team besloot het trainingskamp niet te boycotten en de trip toch te maken.
Woordvoerster Ester Bal verklaart maandag tegenover Radio 1 waarom de reis afzeggen een dag voor vertrek geen optie was: “We spelen tegen clubs die er op rekenen dat we komen. En we willen ons goed voorbereiden op de tweede seizoenshelft.” Het afzeggen van de reis hebben de Arnhemmers niet eens in overweging genomen.”Natuurlijk willen wij het team compleet hebben en het is heel vervelend dat Mori er niet bij kan zijn, maar het teambelang staat voorop”, aldus Bal.
De Arnhemse voetbalclub had eerder de garantie gekregen dat de voetballer het land wél in zou mogen. Mori pakt het sportief op. Zondag liet hij weten in Nederland te gaan trainen. Op zijn Facebookpagina wenst hij zijn collega’s een fijne week toe.
CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt haalt op Twitter uit naar Vitesse:
Vitesse is een club zonder ruggengraat door hier aan toe te geven en gewoon naar Abu Dhabi te gaan zeg
Freek de Jonge eist op het sociale medium optreden van FIFA:
de fifa moet alle bonden die weigeren spelers om wat voor reden dan ook in hun land te laten voetballen royeren. dus ook quatar.
Vitesse speelt in Abu Dhabi twee oefenwedstrijden tegen Duitse clubs: dinsdag tegen VfL Wolfsburg en vrijdag tegen Hamburger SV.
Mori is zevenvoudig international voor Israël. Hij staat sinds augustus 2012 onder contract in Arnhem, maar komt niet vaak aan spelen toe.
KNVB
De KNVB heeft in een reactie laten weten zich niet in de discussie te zullen mengen. “Het is vooral een politieke kwestie”, aldus de nationale voetbalbond. “Het is aan een club om te bepalen waar een trainingskamp wordt belegd. Daar is iedere vereniging vrij in. Wij staan daar buiten. We begrijpen dat Vitesse ook flink baalt van hoe dit is uitgepakt.”

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.