Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vlaams Belang maakt game van 'minder'-uitspraken Wilders

  •  
28-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
234 keer bekeken
  •  
MMM-spel
'Ludiek' videospel nodigt mensen uit om islamisten en EU-politici virtueel te verdelgen
Geert Wilders heeft de Belgische partij Vlaams Belang met zijn controversiële uitspraak geïnspireerd om een game genaamd Minder Minder Minder te maken. In het spel vliegen onder meer islamisten en EU-politici door het scherm, die je met een muisklik onschadelijk kan maken.
Belgische politici, onder wie Elio Di Rupo en Guy Verhofstad, worden als bromvliegen afgebeeld en kunnen geslagen worden met een vlieggenmepper. Islamisten – die om een of andere reden worden afgebeeld met een donkere huidskleur, een bom op het hoofd, zwaaiend met een zwaard en gezeten op een vliegend tapijt – kun je met een knuppel te lijf. Daarnaast kun je punten scoren door moskee’s te verbieden of door boeven te vangen.
Filip Dewinter noemt het een:
ludiek videospelletje waarbij kiezers uitgenodigd worden om virtueel te zorgen voor minder islam, minder immigratie en minder criminelen
De naam van het spel verwijst naar de bijeenkomst van de PVV tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. PVV-leider Wilders vroeg toen zijn aanhangers of ze meer of meer of minder Marokkanen wilden. Het publiek scandeerde toen “minder, minder, minder”. Hoewel het spel van Dewinter geen Marokkanen noemt, heeft het initiatief  verdacht veel weg van een spel dat PVV-aanhangers in maart lanceerden, waarbij met een virtueel pistool op Marokkanen kon worden geschoten.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.