4

Vlaams Belang moet Louboutins uittrekken

Schoenenfabrikant wilde niet met extreemrechts geassocieerd worden ... Rechter geeft hem gelijk

Het Vlaams Belang (VB) moet een anti-islamcampagne stoppen waarin schoenen van het merk Louboutin worden gebruikt. Een rechter in Antwerpen heeft geoordeeld dat de schoenen niet meer op posters van het Vlaams Belang te zien mogen zijn. Dat melden Vlaamse media. Louboutin wilde niet geassocieerd worden met de extreemrechtse partij.

Op de omstreden affiche poseert VB-kopstuk Anke Van dermeersch in een kort rokje met op haar benen streepjes die een schaal van waardeoordelen aanduiden van ‘sharia-conform’ tot ‘steniging’. Ze draagt ook de torenhoge Louboutin-pumps met de kenmerkende rode zool.

Christian Louboutin vindt dat zijn merk geschaad wordt en eiste de onmiddellijke stopzetting en de vernietiging van al het materiaal op straffe van een dwangsom van 1.000 euro per inbreuk. “Onze cliënt wil niet dat het imago van zijn merk geassocieerd wordt met enig politiek discours en zeker niet met dat van extreem-rechts”, stelde een juridisch adviseur van het schoenenmerk vorige week in dagblad De Morgen.

Ook de Canadese Rosea Lake spande een rechtszaak in tegen de Vlaams Belang-senator. De studente, die speciaal is overgekomen vanuit Canada, zegt dat Van dermeersch het idee voor de campagne ‘Vrijheid of islam’ van haar gestolen heeft. Haar zaak wordt morgen/dinsdag behandeld.

VB kondigde meteen na de uitspraak van de rechter aan met een nieuwe poster tegen islamitische kledingvoorschriften te komen, nu met pumps met een gele zool, zo meldt ook Trouw.

Foto-cc: Love Maegan

Geef een reactie

Laatste reacties (4)