Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vlaams Belang opent ook meldpunt

  •  
10-04-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
meldpunt_01.jpg

Vlamingen worden opgeroepen illegalen te melden ... Belgische Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding noemt site 'volstrekt illegaal' ...

Het Vlaams Belang heeft een website opgericht die erg lijkt op het onlangs geopende PVV-meldpunt. Alleen richt het Vlaams Belang zich niet op Oost-Europeanen, maar op illegalen. De regering onderneemt te weinig om illegalen het land uit te sturen, aldus de extreemrechtse partij.
Het Vlaams Belang zegt op de website informatie te willen vergaren over ‘misbruik van sociale zekerheid, illegale arbeid, misdaad’ en andere kwesties. Informatie over illegalen moet direct worden doorgestuurd naar de politie, aldus de partij.
Het Belgische Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding noemt het meldpunt ‘volstrekt illegaal’. De site doet sterk denken aan het Duitse naziregime, laat de directeur van het centrum weten. Vooral het feit dat het Vlaams Belang zelf aan ‘actieve opsporing’ zegt te gaan doen is het Centrum in het verkeerde keelgat geschoten.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.