11

Vlaams Belang-waarnemer op de Krim dronken

Weet niet wat hij moet doen of waar hij is

Vlaams Belang, dat is de Vlaamse rechtsextremistische partij waarmee Wilders een verbond heeft gesloten om de Europese Unie omver te werpen, heeft een waarnemer naar de Krim gestuurd om toe te zien op het verloop van het referendum. Maar hij bleek te dronken om iets waar te kunnen nemen.

Frank Creyelman, parlementslid en voorzitter van de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden en Internationale Samenwerking, werd door het Vlaams Belang lid gemaakt van de groep internationale waarnemers die toe moesten zien op het omstreden referendum in de Krim. Olaf Koens, verslaggever voor onder meer de Volkskrant, trof de nationalist zondagochtend de dag van het referendum, al om vroeg met een biertje aan: 

En voor mijn Vlaamse vrienden, ‘waarnemer’ Frank Creyelman zat om kwart voor tien al met een pintje. Wist niet wat ‘ie vandaag moest doen.

Lindsey Hilsum, journaliste van het Britse Channel Four, ontmoette Creyelman de avond er voor. Toen was hij straalbezopen en bekende dat ook openlijk. De volgende dag zag ze hem weer. Ik ga naar Sebastopol, pochtte hij. Hilsum constateerde fijntje dat het twee uur reizen is naar die stad en de stemlokalen over 15 minuten open zouden gaan. Ook andere rechtsextremistische waarnemers lieten de drank rijkelijk vloeien. De VB’er was uitgenodigd door het Eurasian Observatory for Democracy and Elections (EODE).

De Morgen: VB’er maakt er dronken feestje van als waarnemer Krim-referendum

‘96,6 procent Krim voor aansluiting bij Rusland’

Geef een reactie

Laatste reacties (11)