Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vlaams Mediahuis wil Telegraaf Media groep overnemen

  •  
14-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1386210776_1419b67c6c_z
De Vlaamse dagbladuitgever Mediahuis heeft een bod gedaan op de Telegraaf Media groep (TMG). TMG is eigenaar van De Telegraaf, dagblad Metro, het Noord-Hollandse Dagblad en puzzelboekuitgever Keesing. Mediahuis is al eigenaar van NRC Media en De Limburger. Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van ‘ingewijden’ die op voorwaarde van anonimiteit met het FD spraken.
Het Mediahuis zou al weken met TMG in gesprek zijn over overname. Het bedrijf is bereid een bod te doen van 5,25 euro per aandeel. Volgens de huidige koers staat TMG op 3,50 euro per aandeel. In totaal komt dat uit op 243 miljoen euro. Woensdagmiddag rond 13:15 is de handel in TMG-aandelen stilgelegd. Later op de dag komt het bedrijf met een mededeling. Het FD schrijft:
"Volgens de bronnen staat grootaandeelhouder de familie Van Puijenbroek positief tegenover de bieding van Mediahuis. De Brabantse textielfamilie is al sinds tientallen jaren grootaandeelhouder in TMG en heeft op dit moment een belang van 40%. Guus van Puijenbroek zit tevens in de raad van commissarissen van TMG."
Update 17.10 uur:  TMG heeft bevestigd dat de Vlaamse krantenuitgever Mediahuis en VP Exploitatie inderdaad een overnamebod heeft uitgebracht. Dat meldt de Telegraaf. TMG heeft in een persbericht laten weten het bod te overwegen en te bestuderen.
cc-foto: B10M

Meer over:

nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.