45

Vlaamse jongen (15) op actief spoor geduwd bij racistische aanval

Een zwarte jongen van 15 jaar is in het Vlaamse Aarschot uitgescholden, aangevallen en op het treinspoor geduwd. Zijn belagers waren drie volwassenen, een man en twee vrouwen. Het Vlaamse Het Laatste Nieuws (HNL) sprak het slachtoffer, Leroy Abraham:

In Londen was ik veiliger dan in m’n eigen Aarschot, dat klopt toch niet? Ik snap niet wat hen bezield heeft. Alsof ik er iets aan kan doen dat ik een andere kleur heb. Ik heb een heel raar gevoel dat ik moeilijk kan uitleggen. Met m’n oudste zus Julie, haar zoontje van bijna 2 jaar en een kleiner broertje van 9 stond ik op het perron te wachten op de trein naar Brussel. Ik had net naar een oude schoolvriendin gezwaaid die verderop stond, toen hij plots bij me stond. Hij gaf me een duw tegen m’n schouder en vroeg hoe laat de trein zou arriveren. Ik vroeg hem me met rust te laten. Hij duwde nog eens en stelde me nog eens dezelfde vraag. Daarna kwam die twee vrouwen er zich ook mee moeien. Op een bepaald ogenblik heb ik hen duidelijk gezegd dat ik kwaad werd. Daarna heb ik ook enkele scheldwoorden gebruikt en daarna heb ik geroepen ‘uw bek stinkt’ naar één van hen. Dat was niet eens gelogen met al die alcohol in hun lijf. Hij pakte me vast en duwde me van het perron. Toen ik viel, stond m’n hart even stil want ik wist niet wanneer de trein zou aankomen. Ik had echt schrik om te sterven.

Zijn zus filmde het incident. Politie en parket doen momenteel onderzoek op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen met racistisch motief. De mannelijke verdachte (35) werd al vrij snel opgepakt. Eén van de vrouwelijke verdachten (43) melde zich vrijwillig bij de politie. Beiden waren onder invloed van drank of drugs, aldus de politie. De derde verdachte (31, v) werd vanochtend gearresteerd en voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Beide vrouwen zijn inmiddels op vrije voeten.

Geef een reactie

Laatste reacties (45)