Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vlaamse school verbiedt na hoofddoekjes ook lange rokken

  •  
31-03-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
232 keer bekeken
  •  
molsima_300.jpg
Katholieken willen moslima's dwars zitten
Een Vlaamse katholieke school verbiedt leerlingen lange rokken of jurken te dragen. Op het Ursulinen Mechelen geldt al een hoofddoekjesverbod. De school wijst op het huisreglement maar volgens slachtoffers wordt dat alleen toegepast op moslims.
Het wettelijk recht op godsdienstvrijheid is van oudsher bedoeld om de ene religie tegen de andere te beschermen. Dat dat geen overbodige luxe is bewijst een katholieke school in het Belgische Mechelen. 
RTEmagicC_8910584ffc.jpg
De leerlingen getuigen hoe ze sinds enkele weken worden tegengehouden aan de schoolpoort en worden verplicht om hun jurken op te rollen of een sjaal rond hun heupen te binden. “In de les wiskunde zei de leerkracht plots: ‘Deze kledij hoort niet op school, houd ze maar voor in de moskee’. Ik ben uit de les gezet en bij de directie geroepen. Ze hebben ook onze ouders gebeld.
De directie weigert commentaar te geven. Op de website zegt de school over zichzelf:
Ons opvoedingsproject steunt op evangelische waarden ons voorgesteld door Jezus van Nazareth en Angela Merici, stichteres van de congregatie van de Zusters Ursulinen. Waarden als liefde en vreugde, vrede en verdraagzaamheid, geloof, hoop en vertrouwen, geduld en hartelijkheid geven we gestalte op onze school, in onze zorg voor elkaar, in onze aandacht voor al wie aan ons wordt toevertrouwd. In nauwe samenwerking met de ouders willen we begeleiding bieden bij de totale persoonlijkheidsvorming van onze leerlingen. Zo willen we voor hen groeikansen creëren ook inzake christelijk engagement.
De – christelijke – minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) wijst in een reactie op de autonomie van de scholen.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.