Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vlaamse senator roept op tot staakt-het-seksen

  •  
07-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
belgie300_01.jpg
Marleen Temmerman hoopt hierdoor snel tot een kabinetsformatie te komen
SP.A senator Marleen Temmerman heeft een wel heel bijzondere oproep aan haar collega politici gedaan. Ze roept op tot een staakt-het-seksen, in de hoop tot een snelle kabinetsformatie te komen. Temmerman’s grote voorbeeld zijn de Keniaanse vrouwen, die in 2009 met eenzelfde actie binnen een week een formatie voor elkaar kregen.
Temmerman:
Temmerman: “Er zijn natuurlijk geen cijfers beschikbaar over de opvolging, maar het gonsde wel in de straten. “Zie je wel”, klonk het overal. In Kenia zaten er wel enkel mannen rond de tafel, dus helemaal vergelijken kan niet. Maar pas op: ook in mythische verhalen uit de Oudheid dreigden vrouwen met een seksdrooglegging, zoals bijvoorbeeld in Aristofanes’ komedie Lysistrata. De vrouwen in het stuk waren de oorlog van hun mannen beu, en hielden de benen toe. Het leidt tot twisten tussen de seksen, maar ook tot het eind van de Peloponnesische oorlog.
Lees hier het hele interview met Marleen Temmerman

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.