10

Vliegende Hollander op skates

Voor de Rijksdienst voor het Wegverkeer is propellerskater Michael van der Voorden een 'buitencategorie'

Skater Michael van der Voorden had altijd al de ambitie om piloot te worden. Met zijn rugzakpropeller komt hij dicht in de buurt van die droom. De 32-jarige propellerskater uit Den Helder haalt met zijn nieuwe uitvinding snelheden tot 70 kilometer per uur. De politie en de Rijksdienst voor het Wegverkeer weten niet wat ze met de propellerskater aan moeten.

Bekijk het filmpje van de propellerskater bij RTV-Noord-Holland

Van der Voorden raakte geïnspireerd door een filmpje van een Australische jongen die hem voor was. Na vier maanden had hij zijn eigen rugzakpropeller in elkaar geknutseld aan de hand van een 2-takt benzinemotor.

De politie weet nog niet precies wat zij met de waaghals aan moeten. Skaters vallen officieel onder voetgangers, maar dat gaat niet meer op wanneer Van der Voorden met 50 kilometer per uur voorkomt komt zeilen.

Als wij hem aantreffen met de propeller in werking, is dat vermoedelijk een overtreding waarvoor we een proces-verbaal kunnen uitschrijven en het apparaat in beslag kunnen nemen. Maar zeker is dat niet bij zo’n nieuwe vorm van vervoer,” zegt een woordvoerster in het AD.

De Rijksdienst voor het Wegverkeer noemt de propellerskater een ‘buitencategorie’ en passt de bal door naar het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

AD: Snelheidsduivel Michael haalt 70 km per uur op zijn skates

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (10)