29

Vliegramp dompelt gemeenschappen in rouw

Media berichten over achtergronden slachtoffers … Buitenlandse Zaken: 70 Nederlanders omgekomen.. Staatssecretaris Bijleveld roept pers op tot terughoudendheid jegens nabestaanden... Medewerker Afriqiyah: 'Verouderde navigatie en laaghangende bewolking op landingsbaan'

Alhoewel er nog geen officiële namenlijst bekend is, publiceren – regionale – media verhalen over getroffen gezinnen en gemeenschappen.

Zo is er de voetbal- en korfbalclub Eendracht in het Limburgse Beek die drie leden heeft verloren hij de ramp in Tripoli. Voor de komende dagen zijn alle wedstrijden afgelast meldt de sportvereniging op de eigen website.

In het Gelderse Groesbeek wordt vanmiddag vooraf aan een voetbalwedstrijd een stilte in acht genomen omdat de echtgenote en twee kinderen van een clublid bij de crash zijn omgekomen.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft voor vandaag op een geheime plek een bijeenkomst voor nabestaanden belegd. Vanochtend vertrok een vlucht van het ministerie naar Tripoli met aan boord onder meer een identificatieteam.

Volgens de vliegtuigmaatschappij bevonden zich 58 Nederlanders aan boord van het toestel. Andere berichten spreken van 62 personen. Het is een van de grootste vliegtuigongelukken uit de Nederlandse geschiedenis. Bij de ramp kwamen in totaal 103 mensen om. De enige overlevende is een 9-jarig jongetje uit Tilburg. Het ministerie vliegt een oom en tante naar Tripoli om aan zijn zijde te staan als hij uit coma ontwaakt.

Update 13:45 Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn vonden 70 Nederlanders de dood bij de crash. Zie De Pers.

Update 19:00 Staatssecretaris Ank Bijleveld van Binnenlandse Zaken de pers opgeroepen om zich terughoudend op te stellen tegenover de nabestaanden van de slachtoffers van de vliegramp in Tripoli. Tijdens een bijeenkomst kreeg zij te horen dat nabestaanden zich stoorden aan sommige media en journalisten. Sommigen zouden ongevraagd gebruik hebben gemaakt van foto’s die zij op netwerksites als Hyves hadden gevonden. Dat meldt De Volkskrant.

Update 23:00 De verongelukte Airbus A330 van Afriqiyah Airlines zette de landing in op een baan met een verouderd navigatiesysteem. Er zou ook sprake zijn geweest van laaghangende bewolking, zegt een medewerker van de maatschappij, zo schrijft NRC Handelsblad.

Eerder: 61 Nederlanders omgekomen bij vliegramp

Geef een reactie

Laatste reacties (29)