28

Vlucht overboekt: man wordt met grof geweld vliegtuig uit gesleurd

Op sociale media is een filmpje opgedoken waarin te zien is hoe politieagenten een man met geweld uit een vliegtuig van United Airlines sleuren. Het vliegtuig zou overboekt zijn, waardoor United passagiers enkele passagiers had gevraagd vrijwillig uit te stappen en een andere vlucht te nemen. De man in het filmpje weigerde.

De man, een arts, was onderweg naar huis en had te kennen gegeven het vliegtuig niet te willen verlaten. Volgens getuigen had de man tegen zowel de agenten als medewerkers van United gezegd op tijd terug te moeten zijn in verband met zijn patiënten. Daar namen United en de agenten echter geen genoegen mee. Medepassagiers filmden vervolgens hoe de agenten bovenop de man doken en hem met geweld uit zijn stoel trokken en hem over het gangpad naar de uitgang sleurden.

United Airlines zelf heeft na het incident kort gereageerd. In een verklaring lieten zij echter alleen weten dat er inderdaad gevraagd is of mensen het vliegtuig wilden verlaten en dat één passagier dat had geweigerd. Verder bood United slechts excuses aan voor het overboeken van de vlucht.

Geef een reactie

Laatste reacties (28)