Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vluchteling zonder EU-visum? RyanFair helpt je op weg

  •  
30-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ryan300.jpg
Luchtvaartmaatschappij gaat ook vluchtelingen zonder EU-visum vervoeren, aldus persbericht
Ryanair, de Ierse lagekostenmaatschappij, gaat op een aantal vluchten voortaan niet meer controleren op geldige visa. Vluchtelingen die binnen de Europese Unie vliegen, worden niet langer gecontroleerd. Vanaf 12 oktober wordt het voor vluchtelingen dan ook makkelijker om vanuit Kos, Bratislava, Boedapest of Podgorica door te reizen naar andere Europese landen. Althans dat wordt beweerd door media op basis van een persbericht.
Vliegtuigmaatschappijen mogen passagiers niet naar een ander land brengen zonder te checken of ze een geldig visum hebben. Per persoon staat er een straf van 3.000 euro op, maar daar heeft RyanFair geen boodschap aan. In het persbericht staat: “We zullen alle kosten van deze inbreuk met trots betalen.” Of het gaat om een slimme campagne, of een daadwerkelijke actie om vluchtelingen te hulp te schieten, blijft in het midden maar het bericht en de site doen sterk denken aan de tactiek van de YesMen , een actiegroep die uit naam van bedrijven persberichten uitstuurde met een opvallende humanitaire actie. De bedrijven in kwestie moesten dan vervolgens gaan ontkennen dat ze mensen in nood helpen. Het wachten is op een reactie van RyanAir.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.