75

Vluchtelingen en moskeeën belaagd in Brabant

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden op diverse plekken ruiten ingegooid en is geprobeerd om een moskee in brand te steken

Of er een direct verband is met de gebeurtenissen in Parijs is niet duidelijk, maar in de nacht van vrijdag op zaterdag vonden op drie verschillende plekken in Brabant incidenten plaats waarbij moslims het doelwit waren.

In Bergen op Zoom werden de ruiten van de Ulu-moskee met een baksteen ingegooid. Voorzitter Hüseyin Türk is erg geschrokken en heeft bij de politie aangifte gedaan van de vernieling:

”Dit is geen vandalisme, dit zijn de frustraties van vrijdagavond. Er is gewoon een doel gezocht. Ons gebouw is echt als moskee herkenbaar.”

Een moskee in Roosendaal was zaterdagochtend vroeg doelwit van een poging tot brandstichting. De schade lijkt vooralsnog mee te vallen, maar voorzitter Mohamed Amezian betreurt de gebeurtenissen ten zeerste. Ook hij vermoedt een verband met de internationale ontwikkelingen en merkt op ‘dat Parijs niet ver weg is’. 

In Steenbergen werd bij een Nederlands-Somalisch gezin een steen door de ruit gegooid, ook bij andere statushouders in de straat zouden nachtelijke vernielingen zijn aangericht.

Cc-foto: gebroken glas, davetoaster

Geef een reactie

Laatste reacties (75)