Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vluchtelingen helpen Limburgers katholiek feest te vieren

  •  
27-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
carnaval300.JPG
Video: Venlose jongeren werken zij-aan-zij met Syrische vluchtelingen aan de Carnavalswagen
Het leven in een Nederlands asielzoekerscentrum is geen pretje. Mensen, onder wie velen met een oorlogstrauma, leven noodgedwongen dicht op elkaar, hebben weinig afleiding en mogen niet werken of studeren. Geen wonder dat ze elke gelegenheid om zich nuttig te maken gretig aangrijpen. Vorige week werd bekend dat vluchtelingen in Arnhem hulpbehoevende stadgenoten helpen door bij hen te klussen, sauzen, boenen en tuinieren. En in het Limburgse Venlo wordt er vrolijk meegeholpen om een Christelijk feestje te vieren: Carnaval!
Bijkomend voordeel is dat de vluchtelingen een paar woordjes Nederlands oppikken en dat de Limburgse jongeren een beeld krijgen van waar mensen nu eigenlijk voor vluchten. Wagenbouwster Suzanne Oud vat het kernachtig samen:
Ik zou ook niet in een land willen wonen waar elk moment een bom op mijn hoofd kan vallen, waar ik gekidnapt kan worden of waar er zo maar een vuurgevecht voor mijn deur kan plaatsvinden. Daar zou niemand zich prettig bij voelen.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.