4

Vluchtelingenorganisatie recyclet verkiezingsposters Vlaams Belang

‘Eerst onze mensen’, was de slogan waarmee het Vlaams Belang campagne voerde voor de verkiezingen van mei. Vluchtelingenwerk Vlaanderen en Reclamebureau Mortierbrigade hebben de verkiezingsposters van de extreemrechtse partij nu gerecycled om van het papierafval zelf affiches te maken. Daarop prijkt een nieuwe boodschap. Onder de foto’s van vier vluchtelingen die naar België zijn gekomen, staat nu de leus: ‘Ook onze mensen’.

Vluchtelingenwerk Vlaanderen hing vier grote posters op aan de gevel van de Beursschouwburg in Brussel en verspreidde daarnaast vijftig kleinere affiches. “Tijdens de laatste verkiezingen toonde een stevig deel van Vlaanderen zich niet echt van zijn gastvrije kant. Tegenover de negatieve boodschap van ‘Eerst onze mensen’ plaatsen wij nu ‘Ook onze mensen’”, motiveert de organisatie de campagne.

Op de begeleidende website heeft Vluchtelingenwerk Vlaanderen korte podcasts geplaatst waarin de vier afgebeelde vluchtelingen hun verhaal vertellen. Zoals de Koerdisch-Syrische Zana, die halsoverkop moest vluchten voor ISIS. Ze kon niets meenemen. “Ik ben vertrokken in mijn pyjama.” Haar vlucht voerde onder meer langs Hongarije, waar ze een maand vast zat in de gevangenis en te maken kreeg met politie-intimidatie.

Afbeelding: screenshot video Vluchtelingenwerk en Mortierbrigade

Geef een reactie

Laatste reacties (4)