4

VN: Bloedige opstand Syrië kost 2600 levens

Volgens een woordvoerder van president Assad zijn er maar 1400 doden gevallen

De VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR meldt dat de opstand tegen het Syrische regime inmiddels 2600 levens heeft gekost. Hoge Commissaris Navi Pillay maakte dat maandagochtend bekend bij de vergadering van de VN-mensenrechtenraad in Genève. De raad zou zich gebaseerd hebben op ‘betrouwbare bronnen ter plaatse’.


Een adviseur van president Assad spreekt het dodental tegen en heeft het over 1400 doden. Bouthaina Shaaban meent dat er maar 700 tegenstanders van het Assad regime zijn omgekomen en dat evenveel politieagenten zijn gesneuveld. 

De Arabische Liga sloot afgelopen zaterdag een akkoord voor een reeks hervormingsmaatregelen die een einde moeten maken aan het bloedvergieten van het regime van Assad. Deze week komen de Arabische ministers van Buitenlandse Zaken in Caïro bij elkaar om verder invulling te geven aan het akkoord.

De Franse minister van Buitenlandse Zaken Alain Juppé vindt dat Assad zijn geloofwaardigheid heeft verloren. Hij beschuldigde zijn regime afgelopen weekend zelfs van misdrijven tegen de menselijkheid. Hij roept Rusland op om sancties van de VN tegen Syrië te steunen.

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (4)