Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VN onderzoeken behandeling WikiLeaks-bron Manning

  •  
23-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BradleyManning.jpg
Bradley Manning onder onmenselijke omstandigheden vast. Amerikaanse soldaat verdacht van documenten lekken naar de klokkeluiderssite
De VN stellen een onderzoek in naar de behandeling van Bradley Manning, de jonge Amerikaanse soldaat die vastzit voor het lekken van documenten naar klokkeluiderssite WikiLeaks. Bij de VN is een klacht binnengekomen over de eenzame opsluiting van Manning. Dat meldt de Britse krant The Guardian donderdag.
The Guardian schrijft dat sympathisanten van Manning de klacht hebben ingediend bij het kantoor van Manfred Nowak, de speciale rapporteur van martelingszaken in Geneve. In de aanklacht zeggen zij dat Manning in de militaire gevangenis een extreem zwaar regime ondergaat. Zo wordt hij in volledige isolatie gehouden, brengt 23 uur van de dag in zijn cel door en mag hij ook tijdens het luchten geen contact met de buitenwereld hebben. Ook het raadplegen van media is hem verboden.
Het Pentagon ontkent alle aantijgingen. Maar mensen die bekend zijn met Quantico en de situatie van Manning hebben al eerder gerapporteerd dat zijn behandeling veel weg heeft van marteling.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.